apartamenty zacisze

projekt:

  • 2005-2006
  • arch. Miłosz Raczyński, arch. Marek Sietnicki

realizacja:

  • 2006-2007

inwestor:

  • M.T.

lokalizacja:

  • świnoujście_ul.kruczkowskiego

powierzchnia:

  • powierzchnia zabudowy: 579,7 m2
  • powierzchnia użytkowa: 2467,4 m2
  • kubatura ok. 7455,0 m3

info:

  • Teren działki ukształtowany został w części południowej w formie tarasu ziemnego po którym poprowadzone jest dojście do budynku. Teren niezabudowany projektuje się pozostawiając go terenem zielonym zagospodarowanym w formie ogrodu rekreacyjnego. Zabudowę ukształtowano tak by zachować maksymalnie kontakt z otoczeniem. Mieszkania na parterze od strony południowej posiadają tarasy. Budynek składa się z dwóch brył przekrytych dachami płaskimi połączonych łącznikiem komunikacyjnym wycofanym z linii elewacji głównych brył. Układ taki zaprojektowano ze względu na dopasowanie projektowanego budynku do skali budynków sąsiednich. Z tego samego powodu w odmienny sposób zaprojektowano ostatnią kondygnację budynku cofając ściany z linii elewacji. Jako założenie przyjęto dopasowanie obiektu do charakteru lasu nadmorskiego przyległego do terenu inwestycji. Dla lepszego wpasowania w leśny charakter działki zastosowano naturalne materiały wykończeniowe takie jak drewno na wykuszach czy płytka klinkierowa szara na najwyższej kondygnacji i łączniku. Podstawowe bryły budynku zawierają w sobie mieszkania. W budynku znajdują się 44 mieszkania. W piwnicy przewidziano garaż podziemny na 15 samochodów i pomieszczenia techniczne. ałki ukształtowany został w części południowej w formie tarasu ziemnego po którym poprowadzone jest dojście do budynku. Teren niezabudowany projektuje się pozostawiając go terenem zielonym zagospodarowanym w formie ogrodu rekreacyjnego. Zabudowę ukształtowano tak by zachować maksymalnie kontakt z otoczeniem. Mieszkania na parterze od strony południowej posiadają tarasy. Budynek składa się z dwóch brył przekrytych dachami płaskimi połączonych łącznikiem komunikacyjnym wycofanym z linii elewacji głównych brył. Układ taki zaprojektowano ze względu na dopasowanie projektowanego budynku do skali budynków sąsiednich. Z tego samego powodu w odmienny sposób zaprojektowano ostatnią kondygnację budynku cofając ściany z linii elewacji. Jako założenie przyjęto dopasowanie obiektu do charakteru lasu nadmorskiego przyległego do terenu inwestycji. Dla lepszego wpasowania w leśny charakter działki zastosowano naturalne materiały wykończeniowe takie jak drewno na wykuszach czy płytka klinkierowa szara na najwyższej kondygnacji i łączniku. Podstawowe bryły budynku zawierają w sobie mieszkania. W budynku znajdują się 44 mieszkania. W piwnicy przewidziano garaż podziemny na 15 samochodów i pomieszczenia techniczne.

:

:

Scroll Up